Project 2024

Ons Nieuwe Project: Het Magnificat van John Rutter

Het Paulus Projectkoor is verheugd om aan te kondigen dat ons volgende project het prachtige “Magnificat” van John Rutter zal zijn. Dit indrukwekkende werk, geschreven in 1990, is een van de meest geliefde composities van de Britse componist John Rutter. Het “Magnificat” is gebaseerd op de lofzang van Maria uit het Evangelie van Lucas, waarin zij de grootheid van God bezingt na de aankondiging van de geboorte van Jezus.

Rutter’s “Magnificat” staat bekend om zijn levendige en feestelijke karakter, waarbij hij inspiratie haalde uit verschillende muzikale tradities, waaronder de flamboyante ritmes en kleuren van Latijns-Amerikaanse muziek. Het stuk bestaat uit zeven delen, variërend van ingetogen en lyrische melodieën tot uitbundige en opzwepende koorzangen.

Met Sebastian Holz als onze dirigent, zullen we deze muzikale reis vol passie en toewijding aangaan. Ons doel is om de schoonheid en emotie van Rutter’s muziek over te brengen aan ons publiek, en we hopen dat je net zo enthousiast zult zijn als wij over dit project.

Blijf onze website volgen voor updates over repetities en uitvoeringen. We kijken ernaar uit om dit meesterwerk met je te delen!