Project 2023

Project: Stap voor stap

In de kersttijd wordt aandacht gevraagd voor vrede op aarde, voor naastenliefde en menselijke warmte. 

Het verhaal van Stap voor stap start in het paradijs, waar de eerste mensen leefden na de schepping van hemel en aarde: de start van de reis van de mensheid. Dit verhaal gaat ook over een meer recente reis, zo’n 2000 jaar geleden: over Jozef en Maria die een reis moesten maken om zich te melden voor een volkstelling. Maria was in verwachting van Jezus, zoon van God en verlosser van onze zonden. Dit gezongen kerstverhaal vertelt over de reis van toen en onze eigen reis van nu, vol uitdagingen en ontberingen. 

Naast teksten uit de bijbel en een aantal door mijzelf geschreven teksten, heeft Jan de Vries voor de gelegenheid een tekst geschreven voor een wiegelied, gezongen door Jozef. Inspiratie was een lied uit zijn eigen jeugd: Suze Nanje. Tenslotte zijn er ook teksten verwerkt, die zijn geschreven door ChatGPT van OpenAI.

Tijdens onze reis kijken we uit naar het beloofde land, wereldvrede en een gezonde en mooie toekomst voor ons allen. Een reis waarbij de geboorte van onze Redder centraal staat en een reis die wij als mensen hopen te maken op weg naar vrede. Stap voor stap.